MENU
tensen logo

ORIS / PROPILOT X KERMIT EDITION

23/06/2023

Oris en Disney's The MuppetsKermit de Kikker komen samen voor een beetje plezier en om "Kermit Day" te creëren met een zeer speciale editie van de ProPilot X Calibre 400.

Mechanische horlogerie is een serieuze zaak en we zijn er echt heel serieus in. Maar met de ProPilot X Kermit Edition, onderdeel van de Oris x Disney's The Muppets samenwerking, nodigen we de wereld uit om een minuutje...

Ongetwijfeld hebben we in de loop der jaren veel persberichten gemaakt met details over hoe lang we al mechanische horloges maken (119 jaar), hoeveel kalibers we in die tijd hebben gemaakt (meer dan 280), hoe het gaat met ons huidige Movement Creation Program (10 nieuwe kalibers in 10 jaar) en hoeveel Change for the Better-samenwerkingen we hebben gedaan (veel). Deze dingen zijn allemaal belangrijk. En ook heel belangrijk. Onderweg hebben we ook geprobeerd om veel lawaai te maken over waarom we dingen doen; waarom we de horloges maken die we maken.

Het antwoord is altijd hetzelfde: we laten ons inspireren door wat we de vreugde van mechanica noemen. De eerste functie van elk Oris-horloge, in de puurste emotionele, voel-je-het-inje-boterzin, is om vreugde te brengen, om mensen te laten glimlachen. Dat is het. Als een Oris-horloge iemands dag beter kan maken, hebben we ons werk gedaan. We proberen al een tijdje de ultieme uitdrukking hiervan te vinden en een horloge te maken dat pure vreugde is. En toen drong het tot ons door. Een samenwerking met de makkelijkste man op aarde: Kermit de Kikker van de Muppetshow. Kermit moet ons vermaken, een glimlach op ons gezicht toveren. Dat doet hij al sinds generaties. Kunnen we een horloge met hem doen? Het blijkt dat we dat kunnen. En we zijn verheugd, grijnzen van oor tot oor en zijn zo trots om je de ProPilot X Kermit Edition voor te stellen.

Hij is gebaseerd op onze 39mm titanium ProPilot X Calibre 400, alleen heeft hij een groene wijzerplaat - en een twist. Op de eerste van elke maand wordt het datumvenster op 6 uur gevuld met een Kermit de Kikker-emoji. "Kermit Day" gaat over het leven niet te serieus nemen. Plezier maken. We zijn er serieus niet serieus over.

Ontdek hier de Oris ProPilot x Kermit Edition