MENU
tensen logo

INFO / PARKEREN IN HET CENTRUM VANAF 1 AUGUSTUS 2023

27/06/2023

Vanaf 1 augustus 2023 wordt in het centrum een parkeerzone ingevoerd waar enkel bewoners met een parkeervergunning en bepaalde vergunninghouders (zorgverstrekkers, ondernemers en autodelers) op straat mogen parkeren.

De nieuwe parkeerzone voor bewoners en vergunninghouders ligt tussen de Brouwersvliet en Ankerrui in het noorden, de Leien in het oosten, de Scheldestraat, Kronenburgstraat en Kasteelpleinstraat in het zuiden, en de Schelde in het westen. Deze grensstraten liggen zelf niet in de nieuwe parkeerzone.

Wanneer u met de wagen naar de stad komt, bent u verplicht deze in private parkings te parkeren.

Parkeer je als bewoner?

Ben je gedomicilieerd in de nieuwe parkeerzone? Dat kan je met een parkeervergunning voor bewoners nog steeds gratis en onbeperkt parkeren in je bewonerszone (niet in de volledige nieuwe parkeerzone). Voor jou verandert er eigenlijk niets.

Nieuw is wel de bezoekerspas, die je enkel kan aanvragen als je gedomicilieerd bent in de nieuwe parkeerzone. Hiermee kan je jouw bezoekers digitaal registreren zodat ze maximaal 3 uur op straat kunnen parkeren tegen €3,80 per uur.

Parkeer je als bezoeker?

Als bezoeker (zonder bezoekerspas) zal je vanaf 1 augustus 2023 niet meer op straat mogen parkeren binnen de nieuwe zone voor vergunninghouders. Je kan wel nog steeds het centrum bereiken via tram, bus, trein, taxi, DeWaterbus, deelmobiliteit of (elektrische)fiets. Kom je met de auto? Parkeer dan in één van de 9 park-and-rides aan de stadsrand of in een publieke betaalparking in het stadscentrum.

Gebruik de routeplanner van Slim naar Antwerpen en stippel je route vooraf uit.

Meer informatie: klik hier!