MENU
tensen logo

HAMILTON X DUNE: PART TWO / THE NEW VENTURA

22/02/2024

Hamilton Watch werkt samen met Legendary Entertainment en Warner Bros. Pictures aan een buitenaards horloge voor "Dune: Part Two"

In een exclusieve samenwerking met Legendary Entertainment en Warner Bros. Pictures, heeft Hamilton een bijzondere "Desert Watch" ontworpen voor filmmaker Denis Villeneuve en zijn langverwachte film "Dune: Part Two", het vervolg op zijn meesterwerk "Dune"

Hamilton is een bekende speler in Hollywood met horloges in meer dan 500 grote films sinds 1932. Nu staat een nieuwe samenwerking op het programma met de filmmakers van "Dune: Part Two". In tegenstelling tot eerdere samenwerkingen, waarbij Hamilton bestaande horloges selecteerde, wilde de makers van "Dune" een andere aanpak. Op verzoek van Villeneuve werkte Hamilton samen met de rekwisietenmeester van de film, Doug Harlocker, om een horloge te maken voor een andere wereld die de traditionele horlogeregels tart. Geleid door de overlevering van Frank Herbert's "Dune" en Villeneuve's visie voor de film, creëerden de ontwerpers van Hamilton een robuust, typisch Fremen-uurwerk dat perfect Harlocker's kunst belichaamde en Villeneuve's zegen kreeg over het uiteindelijke ontwerp.

Hoewel de "Desert Watch" exclusief is voor Arrakis, heeft de creatieve invloed Hamilton geïnspireerd om in februari 2024 twee horloges in beperkte oplage te lanceren, die samenvallen met de release van "Dune: Part Two". Beide Ventura's hebben een lichtgevende blauwe wijzerplaat die doet denken aan de onmiskenbare blauwe ogen van de Fremen. De Ventura Bright heeft een knop die de oplichtende blauwe lijnen van de "Desert Watch" wijzerplaat nabootst. De gloednieuwe Ventura Edge heeft een matzwarte PVD-gecoate hoekige kast met een blauw digitaal display dat de reliëfelementen nabootst die te zien zijn op de rekwisieten in de film.

De limited-edition wordt geleverd met een verpakking die geïnspireerd is op de film en waarvan fans en verzamelaars zullen genieten.

ONTDEK DE NIEUWE PRODUCTEN:

HAMILTON VENTURA EDGE DUNE LIMITED EDITION

HAMILTON VENTURA XXL BRIGHT DUNE LIMITED EDITION